Phone

+30 697 643 3825

Email

info@wellnestkefaloniamassage.com

Opening Hours

Mon - Sat: 9AM - 9PM

Όταν είμαστε αγχωμένοι, παραπάνω απο το φυσιολογικό, οι μύες μας τείνουν να τεντώνονται ως φυσική αντίδραση και αυτή η ένταση μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, δυσκαμψία και δυσφορία.

Η αντίδραση του στρες πυροδοτείται από την απελευθέρωση ορμονών του στρες στην κυκλοφορία του αίματος, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη. Οι ορμόνες αυτες προετοιμάζουν το σώμα για δράση αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τη μυϊκή ένταση. Αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε έναν στρεσογόνο παράγοντα, αλλά όταν επαναλαμβάνεται και γίνεται χρόνια, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Πως όμως θα καταλάβουμε ότι το άγχος μας έχει επηρεάσει τους μυες μας;;

Το ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει περισσότερους από 650 μύες και κατά μέσο όρο 360 αρθρώσεις (σε ενήλικα σώματα). Όταν βιώνουμε μια αγχωτική κατάσταση/γεγονός, μια συγκεκριμένη χημική αντίδραση συμβαίνει στο σώμα που προκαλεί την ταυτόχρονη ένταση όλων των μυών μας. Αναφέρεται ως “αντίδραση μάχης ή φυγής” και είναι ο τρόπος του ανθρώπινου σώματος να προφυλαχθεί από τραυματισμούς ή τον πόνο.

Το χρόνιο στρες έχει ως αποτέλεσμα οι μύες να είναι συνεχώς “σε επιφυλακή” και κατάσταση ‘μάχη η φυγή ‘ ,έτσι είναι σφιγμένοι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και αυτό μπορεί να προκαλέσει άλλες αντιδράσεις στο σώμα και να προωθήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα που σχετίζονται με το στρες. Συνήθη παραδείγματα πόνου που σχετίζονται με τους μυς και τις αρθρώσεις και προκύπτουν από το άγχος περιλαμβάνουν:

  • πόνο στη μέση,
  • πόνο στα άνω άκρα (όπως οι ώμοι, οι αγκώνες και οι καρποί),
  • πόνο στον αυχένα,
  • πονοκεφάλους έντασης ή ημικρανίες,
  • πόνο στο ισχίο
  • πόνο στο σαγόνι
  • κόπωση,
  • δυσκολία στον ύπνο(όπου συνεπάγεται δυσκολία στην συγκέντρωση)

Η συνεχής ένταση των μυών μπορεί επίσης να τους προκαλέσει κόπωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της δύναμης και της κινητικότητας!!

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους ενώ ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στη μυϊκή ένταση από άλλους.
Δεδομένου ότι το άγχος μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η εργασία, οι σχέσεις, ακόμη και τα οικονομικά προβλήματα είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους εκτονώσεις του, Με τους δυο κορυφαίους να είναι το μασάζ και η γυμναστική!!

Recommended Articles

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
funded by
Open chat
Hello
Book your appointment today!