Phone

+30 697 643 3825

Email

info@wellnestkefaloniamassage.com

Opening Hours

Mon - Sat: 9AM - 9PM

Η πρακτική της αφής  σαν μέθοδος θεραπείας, προέρχεται από έθιμα και τεχνικές που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία ιστορία πολλών χωρών.
Αρχαίοι πολιτισμοί στην ανατολή και στην δύση, ανακάλυψαν πως οι φυσικές θεραπείες και το μασάζ μπορούν να θεραπεύσουν τραύματα, να ανακουφίσουν τον πόνο και να προλάβουν ασθένειες. Επιπλέον, η αφή βοηθούσε να μειωθεί το στρες και να προκαλεί βαθειά χαλάρωση.
Κατά τους αρχαίους χρόνους η θεραπεία μέσω του μασάζ ήταν ιερή σε όλους τους πολιτισμούς για να αποκτήσει μια κακόφημη εικόνα κατά το τέλος της ύστερης ρωμαϊκής εποχής.
-Στην Ινδία, η πρακτική στο μασάζ ξεκίνησε το 3.000 πχ και σύμφωνα με άλλες πηγές ακόμη νωρίτερα. Αποτελεί τμήμα του συστήματος της Ayurveda που θεωρείται το παραδοσιακό σύστημα ιατρικής στην Ινδία.
-Τα πρώτα γραπτά ντοκουμέντα για το μασάζ προέρχονται από την Αίγυπτο καθώς και την Κίνα.
Στην Αίγυπτο, αρχαίες στήλες απεικονίζουν ανθρώπους να κάνουν ο ένας στον άλλο μασάζ. Στους Αιγύπτιους επίσης, αρκετοί αποδίδουν και την εφεύρεση της ρεφλεξολογίας περίπου το 2.500 πχ..
Το παραδοσιακό κινέζικο μασάζ αναπτύχθηκε μέσω της κινέζικης ιατρικής από βουδιστές και τατοϊστές μοναχούς που θεωρούσαν ότι η επαφή μέσω της αφής είναι σημαντική για την ανάπτυξη του πνεύματος και την χαλάρωση του σώματος.
– Περίπου το 1.000 πχ, οι Γιαπωνέζοι μοναχοί σπουδάζοντας τον βουδισμό στην Κίνα, παρατήρησαν και τις μεθόδους θεραπειών της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, συμπεριλαμβανομένου και του μασάζ. Στην συνέχεια, η Ιαπωνία ανάπτυξε το δικό της παραδοσιακό γιαπωνέζικο μασάζ ( anma), το οποίο αργότερα διαμορφώθηκε στο Shiatsu.

-Το μασάζ, προερχόμενο από τις ανατολικές φιλοσοφίες και πρακτικές, εξαπλώθηκε στον δυτικό πολιτισμό περίπου τον 8ο πχ αιώνα.
Αθλητές στην αρχαία Ελλάδα, πραγματοποιούσαν μασάζ με στόχο να κρατήσουν το σώμα τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν τους αγώνες και να αποβάλλουν την συγκέντρωση αποβλήτων στους μυς τους. Οι γιατροί της εποχής, χρησιμοποιούσαν βότανα και λάδια, σε συνδυασμό με τεχνικές μασάζ «ανατρίψεις», για να θεραπεύσουν αρκετές ασθένειες μεταξύ των οποίων εντερικές.
Τον πέμπτο πχ αιώνα, ο Ιπποκράτης περιγράφει την “τριβή ” για να θεραπεύσει φυσικά τραύματα και δίδασκε τους μαθητές τους τα πλεονεκτήματα από το τρίψιμο για την αυτοθεραπεία του σώματος. Επιπλέον πρόβαλε ένα συνδυασμό μασάζ με κατάλληλη δίαιτα, γυμναστική, ξεκούραση, φρέσκο αέρα και μουσική, προκειμένου να διατηρηθεί το σώμα σε υγιεινή κατάσταση.
Στην Ρώμη, κατά την διάρκεια του 1ου μχ αιώνα, ο Galen θερμός υποστηριχτής των κανόνων του Ιπποκράτη, υιοθέτησε την θεωρία του για συνδυασμό άσκησης, υγιεινής διατροφής, ξεκούρασης και μασάζ, σαν αναπόσπαστα τμήματα για την ανάρρωση και διατήρηση της υγιούς κατάστασης του σώματος. Στην εποχή του δημιουργήθηκαν τα δημόσια λουτρά όπου οι λουόμενοι δέχονταν και υπηρεσίες μασάζ με συνδυασμό απάλειψης του σώματος με λάδια για την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.
-Το μασάζ σαν μέσο θεραπείας, πέφτει στην συνέχεια στην αφάνεια στον δυτικό πολιτισμό.
Η άνθιση της αραβικής ιατρικής τον 10 -11ο μχ αιώνα, συντελεί στη διάδοση των θεραπευτικών λουτρών αλλά και του μασάζ στην Τουρκία και την Περσία, ενώ ο Μεσαίωνας κρατά τις ευρωπαϊκές χώρες μακριά από τις φυσικές μεθόδους αποκατάστασης των σωματικών προβλημάτων εξ αιτίας της απέχθειας προς τις σαρκικές απολαύσεις. Παρ όλα αυτά υπάρχουν και σε αυτή την σκοτεινή περίοδο της ιστορία μας γραπτά ντοκουμέντα που κάνουν αναφορά στις θεραπευτικές του ιδιότητες όπως πχ του γάλου γιατρού Αγιπρουάζ Παρέ. (6ός μχ αιώνας).
– Κατά το τέλος του 19ου αιώνα, γιατροί στην Ευρώπη και την Αμερική άρχισαν να ενδιαφέρονται ζωηρά για τις επιδράσεις του μασάζ στο ανθρώπινο σώμα. Στις αρχές του 1800 ένας Σουηδός γιατρός, ο Per Henrik Ling, ανάπτυξε το γνωστό στις μέρες μας σουηδικό μασάζ.
Πρόοδος επίσης σημειώθηκε στην Αγγλία από το γιατρό Matthias Roth, ο οποίος μελέτησε το σύστημα του Ling. Δύο αδελφοί γιατροί, οι George και Charles Taylor, εισήγαγαν τις σουηδικές τεχνικές μασάζ στην Αμερική το 1856 και επινόησαν την πρώτη συσκευή το 1864.
Περαιτέρω εξελίξεις έχουν καταγραφεί μέσω της εργασίας του Ολλανδού γιατρού Johann Mezgner (1839-1909), ο οποίος συνέδεσε τα αποτελέσματα και τα οφέλη για την αποκατάσταση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών και αναταραχών.
Γιατροί σε όλες τις χώρες που αναφέρονται, επηρεασμένοι από τις έρευνες των συναδέλφων τους, άρχισαν να ενθαρρύνουν τους νοσοκόμους για να εκπαιδευτούν στην τέχνη του μασάζ. Ψυχαναλυτές όπως ο Sigmund Freud (1856-1939), χρησιμοποιούσαν το μασάζ για να ηρεμήσουν και να καθησυχάσουν τους ασθενείς τους. Ο αυστριακός γιατρός Wilhelm Reich – μαθητής του Freud – ανέπτυξε την θεωρία ότι το μασάζ θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση της ψυχολογικής έντασης (Μια θεωρία που οι αρχαίοι πολιτισμοί θεωρούσαν δεδομένη στην εποχή τους ).
Την ίδια περίπου περίοδο, η ρεφλεξολογία και η αρωματοθεραπεία άρχισαν να ερευνώνται συστηματικά από τον ιατρικό κόσμο.
Η αυξανόμενη γνώση του νευρικού συστήματος και του ρόλου του στην ανακούφιση του πόνου, επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της θεραπείας μέσω της πίεσης συγκεκριμένων ζωνών στο ανθρώπινο σώμα.

Πηγή: www.aesthetics.gr

Recommended Articles

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
funded by
Open chat
Hello
Book your appointment today!